Hogarova Arka forum
Hogarova Arka
Hogarova Arka neka se ljulja nas brod
Odgovori na poruku
Promocije, književne večeri, novosti iz književnosti...
ošamućivač teladi za klanje

Pridružio: 23 Feb 2005
Gde živiš: beograd - medak planina
Odgovoriti sa citatom
Ovde ćemo pisati o novim knjigama, o promocijama, iznositi svoje utiske i svoja, kao i mišljenja drugih zbivanjima iz oblasti književnosti.
Ovde možemo i najavljivati nova dešavanja; dakle, topik tipa - oglasi...
S tim u vezi, evo jednog:

"I.D. Književna Akademija" vas poziva na promociju knjiga

UGASI TIŠINU - pesme Zorice Sentić i
HOLOGRAM - roman Nenada Živkovića

Ponedeljak, 12. 09. 2005. sa poč. u 18 časova
Likovna galerija AKADEMIJE 28 - Beograd, Nemanjina 28

p.s. Da onima koji to još ne znaju samo malo pojasnim:
I Zorica Sentić i Nenad Živković su članovi ARKE. Zoricin nick je jednostavno samo Zorica,
a Nenadov, Sky Seeker.

pesnik

Pridružio: 07 Apr 2005
Gde živiš: Istočna obala, USA
Odgovoriti sa citatom
Poeta će imati promociju svoje sedme zbirke pisama na čakavici u Astoriji, N.Y. na 8. X ove godine.

Ako je nika lipa osoba u blizini, a more biti i u daljini neka navrati.
Bi' će ića, bi' će pića, mojoj Anđi pašće svića! Smile

hogarovo luče

Gde živiš: Grad bez sna....
Odgovoriti sa citatom
Poeti, zelim Ti uspesnu promociju i da sledeca godina bude jos uspesnija i blagorodnija!!!!

pesnik

Odgovoriti sa citatom
Fala ti Daljino, odnosno blizino!
Mogu Van reći da san upravo završija svoj 100. sonet za idući, novi libar soneta, koji pripreman
za izdanje iduće lito. Svi putnici Arke će i dalje moći uživati u mojin sonetima! Ja se nadan!

Odgovoriti sa citatom
Stoti sonet!?

Svaka čast, mislio sam da je to nemoguće ikome pod kapom nebeskom...
Sad vidim - nije. Grešim.

Jedva čekam da vidim tu knjigu! Shocked

Odgovoriti sa citatom
hogar sa medaka ::
Stoti sonet!?

Svaka čast, mislio sam da je to nemoguće ikome pod kapom nebeskom...
Sad vidim - nije. Grešim.

Jedva čekam da vidim tu knjigu! Shocked

Libar će imati svoju promociju iduće lito u Šibeniku.
Ako ti ili bilo koji putnik sa Arke, se nađe u mom susjedstvu, neka slobodno navrati.
Ulaz slobodan svima!

hogarovo luče

Gde živiš: Grad bez sna....
Odgovoriti sa citatom
Ja cekam neku informaciju o subotnjoj promociji ali nas Poeta kao da je odplovio pravo u Sibenik!!!
Ili jos uvek sredjuje utiske?!

Pridružio: 24 Feb 2005
Gde živiš: Čačak
Odgovoriti sa citatom
daljina ::
Ja cekam neku informaciju o subotnjoj promociji ali nas Poeta kao da je odplovio pravo u Sibenik!!!

:D

Daljinče, mani sujetu i stavi naočare.

Čovek ima promociju 8. X, a danas je 3. X.

Sačekaćeš još bar pet dana, ako stvarno nije otplovio put Šibenika.
A ako jeste, onda....."iduće lito", kako on reče.
Mene ne interesuje toliko promocija (tja, promocija k'o promocija, pola dođe da jede, pije i bude viđeno), ali to da već dugo nije ništa napisao - e, to mi je žao.

Sad
Pogledaj profil korisnikaPronađi sve poruke autora AtajloPošalji privatnu poruku

Odgovoriti sa citatom
Znam da je imao nedavno jednu promociju, ako je mislio na onu šibensku, pre povratka za N.Y.

p.s. Ja sa promocija redovno odem kad je na dnevnom redu - bife!

Odgovoriti sa citatom
daljina ::
Ili jos uvek sredjuje utiske?!

Dobro si rekla Daljino. Bilo je lipo, a mogla si biti tamo. Pozvana si bila, ali nisi smila ....
Mogla si pričati svima na Arci, a, mogla si me i viditi! Crying or Very sad
Od trke nisan ni uspija reći, tj. prominiti datum promocije. Bila je šetemanu dan prije,
jerbo je ti dan bija zauzet sa nekin banketon.
Hogi, ja sigurno znan da bi ti doša tote, zar ne kapetane?

Poslednji izmenio Poeta dana Uto Okt 04, 2005 1:02 am, izmenjeno ukupno 1 puta

Odgovoriti sa citatom
Poeta ::
...Hogi, ja sigurno znan da bi ti doša tote, zar ne kapetane?

Ja? Svakako da bih, pa makar da sam na drugom kraju NY.
Još da si mi dojavio da je bilo onih "preplanulih devojaka" sa sivim očima, ostao bih
ja i na kafe Promociji. Radi izuzetka.

:D :D :D

Odgovoriti sa citatom
hogar sa medaka ::
...Hogi, ja sigurno znan da bi ti doša tote, zar ne kapetane?

Ja? Svakako da bih, pa makar da sam na drugom kraju NY.
Još da si mi dojavio da je bilo onih "preplanulih devojaka" sa sivim očima, ostao bih
ja i na kafe Promociji. Radi izuzetka.

:D :D :D

Bila je jedna crnomanjasta sa modrin očima, kajno biser u noćima! Smile

viši sexualni instruktor

Gde živiš: Novi Beograd
Odgovoriti sa citatom

Prvo da čestitam Poeti na promociji......ne sumnjam da je bila uspešna Laughing
A sad da pitam.....onako usput......jel' bilo nekih beličastoh sa modrim očima??? Wink

Odgovoriti sa citatom
Moj susret sa pesnikinjom Zoricom Sentić

Ja ne znam odakle da krenem i kako bih ovu priču počela...
Hoću li „bilo jednom davno“...?
Hoću li „u jednoj maloj zemlji, a još manjem gradu“…?? Hoću li?!
Ne, ja ću početi priču tako što ću najpre napisati njeno ime... Zorica Sentić…
Ne znate je?! Iznenadjena sam takvim otkrićem... Evo dobre prilike da shvatite šta ste propustili, odnosno da potvrdite koga znate…
Ne znam jesmo li jedna drugoj bile sudjene, da se sretnemo u vrtlogu života, zajedničkim snagama se izbavimo iz njega, doplivamo do obale i tu krenemo sa našim zajedničkim životom, ali sigurnim?!
Ne znam jesmo li trebale da čekamo večnost da bismo se našle kao srodne duše i time obeležimo nastavak naših tako različitih, ali tako istih života?! Ne znam…
Znam da se pojavila kao vihor, vihor koji je oduvao snagom i silinom sve oko mene, ali iz dobre namere... Da mi pokaže koliko je jaka kao žena, spremna kao majka, požrtvovana kao prijateljica, izazovna kao dama... I sve u jednoj osobi..
Njena priča, jako slična mojoj, prodrla je u moju dušu poput neke molitve koju moram da izgovaram svakodnevno, ne bih li izgubila smisao sopstvenog postojanja... Da, to je ona – ona koja vas nasmeje i rastuži, ojača i oslabi, podstiče ali i spušta na dno ako ste zaslužili... Ne odustaje i nece to nikada uraditi... A zašto bi?! Zašto bi da odustane kada je još toliko puno stvari čeka u životu, a koje ona treba da uradi, koje je obecala drugima a i meni… Znam da će ispuniti svako obećanje…
Time što verujem u nju ja verujem u sebe…
Ne mogu a da ne spomenem njenu ogromu snagu, želju i volju da uvek može sve, uvek može bolje, uvek može drugačije i iznad svih...
Zahvaljući promociji njene prve knjige pesama „Ugasi tišinu“, na kojoj sam je i upoznala avgusta 2005-te godine u Bujanovcu, spoznala sam tu njenu tišinu, govor duše, nečujne misli u kojima se moli za ljubav, poštenje, istinu, mir…
Iznova i iznova čitala sam medju redovima ono što je ispisala rečima a vajala rukama... I opet se vraćala ispočetka, ne bih li nešto važno propustila... I svaki put mi se čini da u njenim pesmama otkrijem nešto novo, drugačije, što do tada nisam… Oduševljenje, otrkila sam delić njenog sveta!! Radost u kojoj sam uživala ali zajedno sa njom.
Upoznala sam njenu stvaralačku moć, moć koja vas diže do visina i daje vam neverovatnu snagu da uradite sve u životu za šta, do tada, niste imali volje…
Oktrila sam njenu neizmernu ljubav, ljubav kojom vas pokreće da poletite i vinete se do osoba do kojih vam je stalo a da se toga ne postidite…
Slušala sam njene otkucaje srca, srca u koje ima dovoljna mesta za sve i koje, ako ste mu pravi prijatelj, neće prestati da kuca u ritmu vašeg…
Gledala sam njene ruke, ruke koje vešto stvaraju novi oblik sveta i vajaju ga da bude lepšeg oblika i boja…
Videla sam njenu maštu, maštu pretočenu u pesmama u kojima, izmedju ostalog, kaže da se tišinom zapravo sve govori ako se dobro sluša…
Osetila sam njeno pravo postojanje tek kada je otišla… Ali mi nije žao, jer njenim odlaskom shvatila sam da mi je život pretočen u iščekivanje kada ću je opet sresti, da mi ulije snagu, volju, ljubav kako bih znala da postojim…
I znam da je znate, da je prepoznajete. Jedinstvena je, zar ne?! A ponekad toga nije ni svesna ili ne zeli da bude?!
Hvala joj što je “Ugasila tišinu” u meni, u svima koji je vole, u svima koji su je ostavljali i koje je ostaviljala...
Hvala joj što je “Ugasila tišinu” tamo gde je bilo najpotrebnije, u dušama onih koji posustaju i izgubili su svaku nadu.
Hvala joj što je “Ugasila tišinu” na mestima gde je ona sva u plamenu gorela, a nije uspela ništa da kaže…
Susret jedne avgustovske večeri neću zaboraviti jer bih izneverila sebe a to ne smem i ne želim… Želim samo da bar mojom skromnom pričom pokažem ostatku sveta da sam je upoznala, da je svakim danom, bar se meni tako čini, sve bolje razumem i znam, da joj se divim, da je volim poštujem....
Moj ženski Bog koji priznaje sve vere ovoga sveta i svakoj se klanja istovremeno time pokazujući koliko je njeno srce. Snagom njenoga uma, svaka vaša misao biće preneta tamo gde zaželite. Lako je uz nju postojati…
S’poštovanjem ja ispisujem ove redove o njoj koja to svakom tačkom u reči zaslužuje…
Moja priča je imala nekakav početak ali nikada neće imati kraj, bar kada je u pitanju Zorica Sentić...

Tatjana Stamenković, novinar
Radio Bujanovac - Srbija

Poslednji put izmenio hogar sa medaka dana Sre Dec 28, 2005 3:45 pm, izmenio ukupno 2 puta

Odgovoriti sa citatom
rouzvel ::

Prvo da čestitam Poeti na promociji......ne sumnjam da je bila uspešna Laughing
A sad da pitam.....onako usput......jel' bilo nekih beličastoh sa modrim očima??? Wink

Fala ti Ružo na čestitkama!
Ni jedna nije bila tamo osin te koju je jedan moj prijatelj čuva za Hogija, ali pošto on
već ima svoj Biser, nije se ni pojavija tu večer.
Moj brod i dalje sam plovi...

Promocije, književne večeri, novosti iz književnosti...
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu
Sva vremena su GMT + 2 sata  
Strana 1 od 5  

Odgovori na poruku