![]() |
|
viši sexualni instruktor
|
PESMA ŽENI
Ti si moj trenutak, i moj sen, i sjajna moja reč u šumu; moj korak i bludnja; samo si lepota koliko si tajna; i samo istina koliko si žudnja. Ostaj nedostižna, nema i daleka jer je san o sreći više nego sreća. Budi bespovratna, kao mladost; neka tvoja sen i eho budu sve što seća. Srce ima povest u suzi što leva; u velikom bolu ljubav svoju metu; istina je samo što duša prosneva; poljubac je susret najveći na svetu. Od mog priviđenja ti si cela tkana, tvoj je plašt sunčani od mog sna ispreden; ti beše misao moja očarana; simbol svih taština porazan i leden, a ti ne postojiš nit si postojala; rođena u mojoj tišini i čami, na suncu mog srca ti si samo sjala: jer sve što ljubimo stvorili smo sami. Jovan Dučić |
||||||||||||
|
_________________ Istraživanje paranormalnih pojava kod muškog roda! |
|||||||||||||
|
moderator, mladji referent
|
Čeznem da ti kažem najdublje reči koje ti imam reći; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mi se mogao nasmejati. Zato se smejem sama sebi i odajem tajnu svoju sali. Olako uzimam bol svoj, strahujući da bi ti to mogao učiniti. Čeznam da ti kažem najvernije reči koje ti imam reći; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogao posumnjati u njih. Zato ih oblačim u neistinu, i govorim suprotno onome što mislim. Ostavljam bol svoj da izgleda glup, strahujući da bi ti to mogao učiniti. Čeznem da upotrebim najdragocenije reči što imam za te; ali se ne usuđujem, strahujući da mi se neće vratiti istom merom. Zato dajem ružna imena i hvalim se svojom surovošću. Zadajem ti bol, beojeći se da nećeš nikada saznati šta je bol. Čeznem da sedim mirno pored tebe; ali se ne usuđujem; jer bi mi inače srce iskočilo na usta. Zato brbljam i ćaskam olako, i zatrpavam svoje srce rečima. Grubo uzimam svoj bol, strahujući da bi ti to mogao učiniti. Čeznem da te ostavim zauvek; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogao otkriti moj kukavičluk. Zato ponosito dižem glavu i dolazim vesela u tvoje društvo. Neprekidne strele iz tvojih očiju čine da je bol večito svež. http://www.youtube.com/watch?v=7b1g9GB13qc DESANKA MAKSIMOVIC NASA TAJNA http://www.youtube.com/watch?v=vsmi8zI6CmY DESANKA MAKSIMOVIC OPOMENA |
||||||||||||
|
_________________ ... A mislila sam da si stvarnost. |
|||||||||||||
|
|
K'o ukleti jedrenjak
u gusti modri mrak uranjam O, dobra noc Ne, ne dolazim, samo prolazim. Nismo se videli . Znam, spavas sad i mozda ponekad predgradjem tvog sna prosetam ja Dal ikad pomislis dal osetis uz prozor pokisli il' je sve pomeo vetar? Hej, važno u snovima mojim si ti |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
viši sexualni instruktor
|
VOLIO SAM TE...
Volio sam te... volio sam te i prije nego sam te upoznao, Volio sam te, i tražio upravo tebe, srce sam svoje davno već dao, tebi... koju nisam poznavao. Zato sam za tobom tragao... Kada sam te ugledao, mojem je traženju bio kraj, postala si za me' život cijeli, u tvojim očima vidio sam sjaj... znao sam... ti si moj biser dragocjeni, za kojim sam tragao... i kojeg sam našao. Sada kada te imam pored sebe, volim te više iz dana u dan, i ponekad pomislim da je sve to san... no pogled tvoj razbije sve sumnje moje , i u stvarnost me vraćaju usne tvoje... imam te.. tu si.. nisam više sam. ![]() |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|
Ne znam jesi li zrak sunca
jutrom sto me budi, i ne znam jesi li vetar sto miluje mi kosu, ali znam da si biserna suza po licu sto mi se prosu. Ne znam jesi li nemirna reka kroz mene sto tece, ili pramen magle zore koja rudi, ali znam da si setni stih ove pesme sto u srcu sada ceznju budi. Ne znam jesi li nemirni talas sto obale moga srca udara ili si na mom nebu tuge duga zivopisnih boja, ali znam da si moj neprebol i da cu zauvek biti tvoja. autor: Biljana Spasovska |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|
PESMA ZA NAS DVOJE
Znam, mora biti da je tako: nikad se nismo sreli nas dvoje, mada se trazimo podjedna...ko zbog srece njene i srece moje. Pijana kisa siba i mlati, vrbama vetar cupa kosu. Kuda cu? U koji grad da svratim? Dan je niz mutna polja prosut. Vucaram svetom dva prazna oka zurim u lica prolaznika. Koga da pitam,gladan i mokar, zasto se nismo sreli nikad? Il je vec bilo? Trebao korak? Mozda je sasvim do mene dosla. Al' ja, u krcmu svratio gorak, a ona ne znajuci-prosla. Ne znam. Ceo svet smo obisli u zudnji ludoj podjednakoj, a za korak se mimoisli. Mika Antić |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
viši sexualni instruktor
|
JASTUK ZA DVOJE
Ovo je pesma za tvoja usta od višanja i pogled crn. Zavoli me kad jesen duva u pijane mehove. Ja umem u svakoj kapiji da napravim jun, I nemam obične sreće. I nemam obične grehove. Podeliću s tobom sve bolesti i zdravlja. Zavoli moju senku što se tetura niz mokri dan. Sutra nas mogu sresti ponori. Ili uzglavlja. Svejedno: lepo je nemati plan. Zavoli trag mog osmeha na rubu čaše, na cigareti, i blatnjav hod duž ulica koje sigurno nekuda vode. Čak i kad ti se čini da ih mi nekud vodimo, one se smeškaju blago i nekuda nas vode. Bićemo tamo negde možda suviše voljeni, potpuno neprimetni, ili javno prokleti. Miroslav Antić ![]() |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|
Duša
Dusa mi je skrojena od rita. Nonsalancija sa kojom ih nosim je deo licnog folklora. Svaki komadic jedna unikatna prica. Uklopi, ukroj, profircaj, prosi, ustopaj. Treba se jos uvijati tim pokrivacem u dugim nocima, reskim jutrima, pokriti se ponekad preko glave kojoj treba zastita. Ususkati bosa stopala. Predja za pravu nit se tesko nalazi, mada naoko leluja nehajno sa svih strana sveta. I odgore i odozdole. I bodovi, sto su pedantniji, precizniji i lepsi, sve vise bole. O utrosku vremena je besmisleno govoriti. Ranjave jagodice izdaju. Zena koja drzi do sebe sama prisiva osecaj, po osecaj. zagladi novo poglavlje i preko srme, i preko suze. I ide dalje. Devojacka sprema koja se prenosi sa kolena na koleno.
kopirala od prijateljice. Ne znam ko je autor. Prelepo je i htela sam da sa vama podelim |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|
Naša tajna
O tebi necu govoriti ljudima Necu im reci da li si mi samo Poznanik bio ili prijatelj drag; Ni kakav je, ni da li je U nasim snovima i zivotima Dana ovih ostao trag. Necu im reci da li iz osame, Zedji ili umora, ni da li je ikada Ma koje od nas drugo volelo, Niti srce nase Da li je radi nas Ili radi drugih Kadgod bolelo Necu im reci kakav je sklad Oci nase cesto spajao U sazvezdje zedno; Ni da li sam ja ili si ti bio rad Da tako bude Ili nam je bilo svejedno. Necu im reci da li je zivot Ili od smrti strah Spajao nase reke, Ni da li zvuke Smeha voleli smo vise Od šuma suza. Necu im reci nijedan slog jedini Sta je moglo ni da li je moglo nesto da uplete i sjedini Duse nase kroz citav vek ; Ni da li je otrov ili lek Ovo sto je doslo Onom sto je bilo. Nikome necu reci kakva se Zbog tebe pesma dogadja U meni vecito Da li opija toplo Kao sume nase s proleca Ili tiha i tuzna cuti u meni recito. O, nikome necu reci Da si se radosna ili boleca Pesma dogadja u meni. Ja vise volim da precutane odemo ona i ja, Tamo gde istom svetloscu sja I zora i noc i dan, Tamo gdje su podjednako tople i sreca i bol ziva, Tamo gde je od istog vecnog tkiva I covek i njegov san .. Desanka Maksimović |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|
Zavoli trag mog osmeha na neznom licu
i uzurban hod duz ulice,koje mozda nikuda ne vode... Mi!? Bicemo suvise voljeni ili suvise prokleti da bi smo se ikada zaista odrekli!!! IPAK...budi uz mene kad ceznem... Kad potpuno odlutam,kad znas da gresim, da nisam u pravu,kada povredjujem druge i znas da cu unistiti sebe! BUDI TU...dovoljno mi je da znam da si uz mene!! |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
viši sexualni instruktor
|
Moja ljubav
Moja ljubav ima oči ko dva sunca, dva malena sunca iznad moje tuge ko nježnosti dvije umorne i duge moja ljubav ima oči ko dva sunca... Moja ljubav ima lice ko Galena upisujem rijetke dane kad sam Dedal i kad smo daleko oboje od sjete moja draga ljubav ima oči svete.. Znam kada ljubav ima oči crne kad udju u me, kada svijetlo trne znam kada ljubav ima oči bijele, kada ih ljubim.... kada se vesele... Moja ljubav ima srce kao škrinja, koja skriva snove kad je bila mlada u njoj od početka vječna vatra tinja moja ljubav ima srce kao nada.. ![]() |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|
AKO SE NIKADA NISMO VOLJELI
Ako se nikad nismo voljeli onda je uzalud ovo bijelo jutro na mom licu, ova kisa u prvoj slici budjenja i pjesma koja ostaje u srcu zauvijek. Ako se nikada nismo voljeli onda je cudno to zbivanje zivota u magli i sjenama dana prevarenih, ali ja vjerujem tebi i kad ne postojis i kad te nemam... |
||||||||||||
|
|||||||||||||
| Ljubavna poezija |
|
||
|