Hogarova Arka forum
Hogarova Arka
Hogarova Arka neka se ljulja nas brod
Odgovori na poruku
moderator, mladji referent

Pridružio: 22 Jul 2008
Gde živiš: Beograd
Odgovoriti sa citatom
Predposlednja premijera je bila 19.. novembra 2009.
"Ucene zene"Molijera u reziji Lilijane IVANOVIC. Autenticne kostime je osmislila Biljana Krstic.kostimograf i neko vreme upravnica niskog pozorista

.Igraju:
Mladen Ognjanovic-Krizal,Aneta Tomasevic-Filamenta,Sonja Milojevic-Armanda,Aleksandra Ristic-Anrijeta,Ivan Tomasevic-Artist,Deana KosticBeliza,......Vladimir Milojevic_,Ljubisa Barovic,Vladimir Vasilic i Dragana Radojevic

"Tesko je predstaviti stih na sceni",kaze rediteljka," ali ovo su glumci koji jako postuju svoj posao. U toku rada na predstavi oni su predlagali i neka svoja resenja pa smo medjusobnim razgovorom dolazili do krajne rezultata... Jednom recju ljudi koji su naviknuti da misle o onom sto rade..."

Evo sta kazu neki glumci o svojim ulogama

:Aneta Tomasevic-Filamenta
"Ucena,kobajagi uena zena. Verujem da je Sterija, kada je pisao "Pokondirenu tikvu" i Femu imao uzor u Molijeru pogotovo sto je ta prica ucene zene, kaobajagi zeljne nauke i neke otmenosti a ustvari praznoglave,skorojevicke, uvek zanimljiva za igranje i gledanje. Ovo je jedna leprsava ,sarena predstava
Sonja Milojevic-Armanda
Divan rad na predstavi,ipak je ovo klasican teatar i bilo je uzivanje.Za mene prvo ovakvo iskustvo, prvi put stilski kostim, a prelepi su..

Ivan Tomasevic-Arist
Molijerovu komediju, napisanu u stihu, nije bilo lako prebaciti na scenu.posebno ispostovati tu epohu a kada obucete taj kostm to pstavlja okvre u kojima predstava morada se igra.Mislim da smo uradilki dobar posao i da je publika uzivala.

Deana Kostic-Beliza
Ja sam pokusala da radim jedan malo specificniji lik.Obzirom da igram tetkuu startu je ogovoreno da igrambab-tetku ili mladju zenu koja je igrom slucaja tetka.Obzirom da mi Ivan Tmasevic i Mladen Ognjanovic igraju bracu a da mi je Aneta snah odlucili smo da ipak budem mlada tetka. ali neudata tetka.Ona bi da se uda kada bi mogla a posto je niko nece ona je odlucila da bude ucena zena,(A i Aneta kao majka Armande iAnrijete nijh dve na to upucuje.)i da ssebi opravda da je ni jedan nece zato sto je nije dostojan, ni jedan nije dovoljno ucen.Sa govornom manom i velikom dioptrijom ona zapada u komicne situacije.

Aleksandra Ristic-Anrijeta
Ja jedina ne pristajem da budem" ucena",vise sam povukla na tatu. I odbijam sve te njihove norme ponasanja. Sto majku uvek razesti ali ne uspeva da me privuce u njihovo kolo..

Dragana Radojevic-Martina
Dobro sam se snasla, po reakciji publike, medju ovim "ucenim " zenama.
A na kraju neucena zena,sluskinja i kuvarica, ovim predhodnim "drzi slovo" i kaze im ono sto one ustvari jesu. Jer one preteruju u svemu i sebe ne vide

Odgovoriti sa citatom
Ljubavi Dzordza Vasingtona

Deana Kostic i Sonja Milojevic

Odgovoriti sa citatom
Danas, 9.03 2010, u 20 h Premijera Predstave DOGADJAJ U STANU BR.2 u reziji Nikite MIlivojevica

Odgovoriti sa citatom
Nova predstava sabackog pozorista se privodi kraju. "Bubnjevi u noci", rezija Aleksandar Lukač. Premijera 6.09.2010 na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Deana Kostic i Vladimir Milojevic

Deana Kostic,Dragana Radojevic i Ljubisa Barovic

Bora Božanić,Deana Kostic, Petar Lazić I Vladimir Milojevic

POZORISTA U UNUTRASNJOSTI
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu
Sva vremena su GMT + 2 sata  
Strana 2 od 2  

Odgovori na poruku