![]() |
|
........ŽELIM NOĆAS.........
Želim noćas da ti san ugasim, i da budna osvaneš u plamu. Sa imenom da ti se ogalasim, šapat vene da obasja tamu. Da ti oganj rasplamsam u krvi, rumen da te ozari niz tijelo. Da ti budem poslednji i prvi, iz balade tvoje janje bijelo. S’ česme vodu u grlu da nosim, grudi hladim biser među njima. Hocu! Isprošenu da te prosim, jednim glasom da kazemo svima. Želim noćas da si budna oka, da prekipi uzavrela tečnost, jedna vena jednog krvotoka. Želim noćas da budemo vječnost ! atrix |
||||||||||||
|
_________________ ### ###upomooooooooc### ### |
|||||||||||||
|
viši sexualni instruktor
|
Ovo je sjajno srećo, svaka čast!
![]() |
||||||||||||
|
_________________ Istraživanje paranormalnih pojava kod muškog roda! |
|||||||||||||
|
Hvala...
|
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
...............NE TRAŽI ME.................
Ne traži me, ulicama rodnog grada, ni tamo gdje nam se još pozna trag. Ne traži me, nema ni mog hlada, tamo gdje sija rodne kuće prag. Nećes me naći, duboko sam skriven, neznaš da sam često, u dnu tvoje duše? Krišom se privučem suzama obliven, nečuješ ti šapat, usne što se suše? Nemaš ti dušu, čula su tvoja mrtva, ne traži me, ja nisam među živima. Drugom božanstvu sam jagnje i žrtva, pravom Bogu i vjeri, a ne krivima. Prinosim sebe za žrtvu i krv čistu, kaljav ti obraz ne zelim ni da vidim. Ti nosiš mrlju na rodoslovnom listu, Ne traži me, tvog imena se stidim…! atrix |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
..................ŽENI....................
Ženi ću pjevat' na zadnjem času, u zadnjem izdahu biće njena slova. Kad umukne topot vranca u kasu, što će za nju opet kucati iznova... Njoj ću pjevati i na onom svijetu, da l' ću je ženom i majkom zvati? Il' samo dotaći ko slavuj u letu, znadem našu baladu ću pjevati. Gdje je njeno ime ružom upleteno, bez trnja i bola, slutite već koju? Neću vam reći, samo, jedina ženo! Eh, još da kažem tog cvijeta boju? Vidim da znate, to je boja žene, njena, za kojom se pati gine i mre. Ne, na onom svijetu se ne sjeku vene, Eh, sada žalim što nisam umro pre... atrix |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
.......... ZATVORI OČI ..........
Slike ću baciti i nedovršen akt, olovku i kist što piše po tastaturi. Samo crveno što dava životni takt, pomješati nježno a ti zažmuri. Kad zatvoriš oči i osjetiš boju, što licem ko talas lagano plovi. Miris iz grudi i dlane u znoju, udahni duboko, u san me pozovi. U san zaplovi grudi razgolići, zažmuri utoni nek te anđeli njišu. A ja ću tiho nečujno prići, na tople grudi slušat kako dišu. Znam šta sanjaš, budit te neću, nek se uzdasi slatki u grču spoje. A usne sa vrata na grudi kreću, željne žedne, ko siroče kad ga doje… atrix |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
. . . . . .NE BUDI ME. . . . . . .
Ne budi me pusti neka sanjam, bijelu vilu na Pegasus krilu. Nek’ ko topot kopita odzvanjam, da krv krene u najmanju žilu. I kad svratim u sve kapilare, u vrhunce i dolove vruće. Svuci vrancu uzde i ulare*, da uz tebe dočeka svanuće. O kako zelim golotinju tvoju, zato razgolići i to malo svile. Da se topim i kupam u znoju, leptiriće pusti nek vrište i cvile. Nek’ se dragulj s biserom golica, nek’ se niske i lančići slome. Pusti da klonem ko ranjena ptica, da se budim na uzdahu tvome…?! atrix .............. ular* - uzde od lanena kanapa. |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
....... NA SVADBI KOD LIJE .......
....... malo basnoslovno ....... Zaglavi zeka na svadbi kod Lije Eno ga lupa na muziku daje Kurjak mu toči nazdravlja pije A Lisac u društvu kod patka Paje Drma vučica onu od Cece zečice Udri grome; hvala Bogu ima plagijata G dur lupaj mačor u tanane žice Oj zečice namigušo doći će ti bata Udri vuče Lisac i Lija večeras slave Šlajer preko repa grudi otvorene Kolo vodi Lisac proćelave glave Olinjao al je važno dokopa se žene. . . atrix |
||||||||||||
|
|||||||||||||
|
Site Admin
|
NE MOGU DA SHVATIM
Eh, kad bi ti samo znala sa koliko žena sam bio misleći samo na tebe, dok si ti bila na moru, i merkala bicepse i tricepse, i još poneke mišiće, nepoznatim muškarcima! Eh, kad bi ti samo znala koliko žena sam morao da primim kod sebe, dok si ti išla na ekskurzije, kupujući skupocene stvari, vrckajući se pred izlozima, menjajući šeširice i krpice! Eh, kad bi ti samo znala koliko je žena zadovoljilo svoje nagone na meni, dok si ti studirala prava, žureći da sve daš u roku, puneći indeks desetkama kao samolepivim sličicama! Eh, kad bi ti samo znala koliko je velika moja žrtva dok sam te strpljivo čekao... Sad si ti ugledni pravnik a ja sam obična ništarija koja dvogledom kroz prozor gleda komšinice kako se svlače! Eh, kad bi ti samo znala kako sada iskreno patim dok potpisujem razvod braka i ne mogu nikako da shvatim zašto si me prevarila? Ako ti je iko u životu bio veran – to sam bio ja! |
||||||||||||
|
|
|||||||||||||
| Poezija putnika Arke - Imate neku svoju pesmu, sonet? |
|
||
|

###upomooooooooc###
###